x تبلیغات
فارسی زبانان

آیا ترامپ به اسرائیل برای اقدام گسترده‌تر علیه ایران چراغ سبز نشان می‌دهد؟

 آیا ترامپ به اسرائیل برای اقدام گسترده‌تر علیه ایران چراغ سبز نشان می‌دهد؟

تهران-ایرنا- «در حالی که بازیگران منطقه‌ای، به‌ویژه متحدان خلیج‌فارس آمریکا، با نگرانی آتش‌بس شکننده بین اسرائیل و ایران را نظاره می‌کنند، رسانه‌های اسرائیلی گزارش می‌دهند که نتانیاهو قصد دارد از ترامپ بخواهد تا از او برای حمله دیگری به ایران حمایت کند.»

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، اندیشکده کوئینسی در مقاله‌ای با عنوان «نتانیاهو به واشنگتن بازمی‌گردد اما آیا این بازگشت با پیروزی است یا با درخواست‌های بیشتر؟» نوشت: امروز (دوشنبه) بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، برای سومین بار در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ هانده بالادین  به واشنگتن سفر خواهد کرد در حالی که شاهد بیست و یکمین ماه جنگ اسرائیل علیه غزه هستیم. هدف از این سفر همچنان نامشخص است و گمانه‌زنی‌ها فراوانند:

  • آیا ترامپ و نتانیاهو آتش‌بس واقعی در غزه را اعلام خواهند کرد؟
  • آیا سوریه به پیمان ابراهیم خواهد پیوست؟
  • یا شاید ترامپ به اسرائیل برای اقدام گسترده‌تر علیه ایران چراغ سبز نشان دهد؟

پیش از سفر نتانیاهو، ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال اولتیماتومی منتشر کرد و مدعی شد که اسرائیل با آتش‌بس ۶۰ روزه موافقت کرده است. او از حماس خواست این شرایط را بپذیرد و تهدید کرد که در صورت عدم پذیرش، «اوضاع فقط بدتر خواهد شد.» اگرچه هدف ترامپ فشار بر حماس بود و روایت قدیمی را تکرار کرد که این گروه را مانع صلح نشان می‌دهد، حماس مدت‌هاست تأکید کرده که تنها آتش‌بسی را می‌پذیرد که بخشی از فرآیندی برای پایان دائمی جنگ اسرائیل و خروج کامل آن از غزه باشد. نتانیاهو، از سوی دیگر، همچنان بر ادامه جنگ تا نابودی حماس اصرار دارد، هدفی که حتی ارتش اسرائیل آن را از نظر نظامی غیرقابل تحقق توصیف کرده است.

تا روز پنج‌شنبه، شرایط ادعایی توافق آتش‌بس پیشنهادی آمریکا در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، هرچند نه حماس و نه اسرائیل به‌طور علنی به آن متعهد نشده‌اند.

نمایش‌های دیپلماتیک ترامپ فراتر از آتش‌بس احتمالی در غزه است. به‌جای استفاده از کمک‌های نظامی آمریکا برای پایان دادن به بمباران و محاصره انسانی غزه توسط اسرائیل، ترامپ اشاره کرد که ممکن است ادامه حمایت امنیتی آمریکا را مشروط به توقف روند قضایی فساد علیه نتانیاهو کند. او در تروث سوشال نوشت: «ایالات متحده آمریکا سالانه میلیاردها دلار، بسیار بیشتر از هر کشور دیگری، برای حفاظت و حمایت از اسرائیل هزینه می‌کند. ما این وضعیت را تحمل نخواهیم کرد.»

با علنی کردن ارتباط بین حمایت نظامی آمریکا و پرونده‌های قضایی شخصی نتانیاهو، ترامپ عملاً بر قوه قضاییه اسرائیل فشار می‌آورد که دخالتی قابل‌توجه در امور داخلی اسرائیل به نفع نخست‌وزیر است. این اظهارات جسورانه نه‌تنها برای تأثیرگذاری بر تصمیمات نتانیاهو طراحی شده‌اند، بلکه برای جلب توجه عمومی و بین‌المللی به نتایج مورد نظر ترامپ نیز هستند.

در همین حال، بحران انسانی در غزه روزبه‌روز بدتر می‌شود. بنیاد بشردوستانه غزه (GHF)، که مورد حمایت اسرائیل و آمریکا است و این هفته اعلام کرد ۳۰ میلیون دلار به این گروه اختصاص داده شده، با محکومیت شدید بین‌المللی مواجه است. روز پنج‌شنبه، گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه پیمانکاران نظامی آمریکایی به سمت غیرنظامیان گرسنه شلیک کرده‌اند، گزارش‌هایی که یادآور اخبار قبلی از سربازان ارتش اسرائیل است که گفته بودند دستور تیراندازی به فلسطینی‌های ناامیدی را داشتند که به دنبال کمک غذایی بودند.

بیش از ۱۷۰ سازمان غیردولتی بشردوستانه و حقوق بشری، از جمله سازمان‌های برجسته بین‌المللی مانند آکسفام، نجات کودکان و پزشکان بدون مرز، خواستار تعطیلی فوری GHF شده‌اند و به کشته شدن بیش از ۶۰۰ غیرنظامی فلسطینی در نزدیکی مراکز توزیع کمک این گروه از زمان آغاز فعالیت آن با حمایت ارتش اسرائیل در اواخر ماه مه اشاره کرده‌اند. به اعتبار این انتقادها، دولت سوئیس اخیراً شاخه ژنو GHF را به دلیل نقض‌های جدی عملیاتی و قانونی در میان گزارش‌های مداوم خشونت در سایت‌های GHF منحل کرد. این تحولات نشان‌دهنده سیاسی‌سازی غم‌انگیز و خطر روزافزون مرتبط با امدادرسانی بشردوستانه در غزه است.

ترامپ همچنین مصمم به گسترش پیمان ابراهیم به نظر می‌رسد. کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، به رسانه‌ها گفت که وقتی ترامپ ماه گذشته در عربستان سعودی با احمد الشرع، رئیس‌جمهور جدید سوریه، ملاقات کرد، از این شورشی سابق اسلام‌گرا خواست روابط با اسرائیل را عادی کند و سپس برخی تحریم‌های هدفمند آمریکا علیه سوریه را لغو کرد. گیدئون سعار، وزیر خارجه اسرائیل، نیز با حمایت علنی از گسترش پیمان ابراهیم به شامل شدن سوریه و لبنان، این احساس را تأیید کرد، در حالی که بار دیگر ادعاهای اسرائیل بر بلندی‌های جولان را قاطعانه مطرح کرد.

دمشق تأیید کرد که در حال مذاکرات مستقیم و همچنین کانال‌های غیرمستقیم با میانجیگری امارات با اورشلیم است. با این حال، مانند پیام‌رسانی آتش‌بس ترامپ، موضوع سوریه نیز در معرض خطر تبدیل شدن به تئاتر سیاسی است. گسترش پیمان ابراهیم بدون پیشرفت ملموس در حقوق فلسطینیان یا پایان محاصره غزه، توخالی به نظر خواهد رسید و عمدتاً به تقویت جایگاه سیاسی داخلی ترامپ و نتانیاهو کمک خواهد کرد، در حالی که فقدان گام‌های معنادار به سمت صلح را پنهان می‌کند.

در حالی که بازیگران منطقه‌ای، به‌ویژه متحدان خلیج‌فارس آمریکا، با نگرانی آتش‌بس شکننده بین اسرائیل و ایران را نظاره می‌کنند، رسانه‌های اسرائیلی گزارش می‌دهند که نتانیاهو قصد دارد از ترامپ بخواهد تا از او برای حمله دیگری به ایران حمایت کند. جنگ اخیر ۱۲ روزه با ایران جایگاه سیاسی نتانیاهو را در داخل تقویت کرده و او را به عنوان رهبر جسوری که با ایران مقابله کرد، نشان داده است، نه نخست‌وزیری که در جلوگیری از حملات ۷ اکتبر حماس یا آزادی گروگان‌های اسرائیلی که هنوز در غزه هستند، ناکام ماند.

پس از نجات یافتن از رأی عدم اعتماد در ۱۱ ژوئن که آسیب‌پذیری‌های سیاسی او را آشکار کرد، نتانیاهو از حمله به ایران برای تحکیم قدرت خود استفاده کرد. برخی ناظران امیدوارند که این قدرت جدید بتواند نتانیاهو را به پایان دادن به جنگ غزه تشویق کند، زیرا ممکن است کمتر به اعضای تندرو ائتلاف خود وابسته باشد. با این حال، برخی دیگر نگرانند که اعتماد به نفس جدید او ممکن است منجر به اقدامات تهاجمی‌تر منطقه‌ای شود و وضعیت ناپایدار کنونی را بیشتر بی‌ثبات کند.

در نهایت، دیدار روز دوشنبه ممکن است به یک نمایش سیاسی تبدیل شود، نمایشی پر سر و صدا اما عملاً خالی از محتوا، در حالی که اسرائیل به استفاده از تسلیحات آمریکایی برای محاصره و بمباران فلسطینیان در غزه ادامه می‌دهد. بدون فشار واقعی آمریکا برای پایان دادن به تجاوز نظامی غیرقانونی، توقف جنایات در جریان، و پیگیری صادقانه صلح و حقوق فلسطینیان، دیپلماسی بلندگو تنها صدایی خواهد بود که تنش‌ها را تشدید می‌کند، نه اینکه درگیری‌های عمیق را حل کند.

تجاوز رژیم صهیونیستی به الحدیده یمن

 تجاوز رژیم صهیونیستی به الحدیده یمن

رسانه‌های یمن از تجاوز آشکار جدید رژیم صهیونیستی به خاک این کشور خبر داد که طی آن بندر الحدیده در ساحل دریای سرخ هدف قرار گرفته است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، شبکه المسیره گزارش داد که جنگنده های رژیم صهیونیستی، لحظاتی پیش لورن کارلینی ، بندر الحدیده، راس عیسی و الصلیف را بمباران کرده اند.

این رسانه یمنی افزود که جنگنده های رژیم صهیونیستی در چندین نوبت، بندر الحدیده را هدف تجاوزات خود قرار داده اند.

تاکنون جزئیات بیشتری از این تجاوزات و تلفات احتمالی آن خبری منتشر نشده است.

پیش از این ارتش رژیم صهیونیستی تهدید به بمباران بنادر  الحدیده، راس عیسی، الصلیف و نیروگاه برق الحدیده کرده بود.

 

آیا حماس به آتش بس چراغ سبز نشان داده است؟

 آیا حماس به آتش بس چراغ سبز نشان داده است؟

 

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری سما، رسانه های صهیونیستی اعلام کردند که یک هیات قطری امروز به قاهره رفته تا به هیات حماس که روز گذشته به مصر رفته است، ملحق شود تا جزئیات مربوط به آتش بس غزه و تضمین های لازم مورد رایزنی قرار بگیرد.

از سوی دیگر منابع وابسته به حماس به الشرق الاوسط  سارا هیوز اعلام کردند که حماس در راستای پذیرش آتش بس دو ماهه در غزه که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دو روز قبل از موافقت تل آویو با آن خبر داده بود، حرکت می کنند.

این منابع که خواستند نامشان فاش نشود اعلام کردند که حماس به برخی طرفها اعلام کرده است که واکنش مثبت خود را پنجشنبه شب یا بامداد جمعه اعلام خواهد کرد.

از سوی دیگر خبرنگار کانال ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد: آتش بسی که حماس به دنبال دست یابی با آن با تل آویو است مشابه توافق اسرائیل با لبنان نیست و ارتش امکان ترور و بمباران هنگام آتش بس را ندارد.

این در حالی است که ساعاتی قبل، یک منبع دیپلماتیک مصری اعلام کرد: شمارش معکوس برای آتش بس در غزه آغاز شده است.

پیش از این منابع فلسطینی جزئیاتی از توافق احتمالی میان رژیم صهیونیستی و حماس فاش کردند که شامل آزادی ۱۰ اسیر صهیونیستی و تحویل ۱۸ جسد، در مقابل آزادی شماری از اسرای فلسطینی خواهد بود.

آزادی اسیران و انتقال اجساد در پنج مرحله و طی یک آتش‌بس ۶۰ روزه انجام می‌شود.

منابع صهیونیستی اعلام کردند: بر اساس این طرح از حماس خواسته خواهد شد از برگزاری هرگونه مراسم تصویربرداری‌ شده برای آزادی اسیران مشابه مراسمی که در زمان آزادی اسیران طی آتش‌بس پیشین امسال برگزار شد؛ خودداری کند.

در همین حال، رژیم صهیونیستی نیز در مقابل طی مراحل توافق‌ شده اقدام به آزادی اسرای فلسطینی خواهد کرد.

 

اتکای نتانیاهو به خارجی‌ها برای بقا در قدرت / مداخله ترامپ در امور داخلی اسرائیل

 اتکای نتانیاهو به خارجی‌ها برای بقا در قدرت / مداخله ترامپ در امور داخلی اسرائیل

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، روگل آلپر، کارشناس صهیونیست در واکنش به توییت اخیر ترامپ که با دخالت در امور داخلی رژیم صهیونیستی، به ساختار قضایی این رژیم در رابطه با محاکمه نتانیاهو هشدار داده بود، نوشت:

در پی اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ سارا هیوز ، برای لغو محاکمه نتانیاهو، ناگزیر باید نتیجه گرفت که یکی از دلایل تصمیم به‌اصطلاح "شجاعانه" نخست‌وزیر برای آغاز جنگ علیه ایران - در واقع، یکی از اهداف اصلی پنهان این جنگ - قصد او برای استفاده از جنگ و اتحادش با ترامپ به منظور لغو محاکمه‌اش و فرار از مجازات بوده است. درواقع او از جنگ به عنوان ابزاری در خدمت به منافع شخصی برتر خود استفاده کرده است.

آلپر در ادامه نوشت: این یک نظریه توطئه نیست. این موضوع به صراحت بیان شده است. اظهارات تند توییتری ترامپ در حمله به ساختار قضایی اسرائیل و همچنین اخبار و تفسیرهای افراد آگاه نشان می‌دهد که خوده نتانیاهو - چه به طور مستقیم یا از طریق نمایندگانش که در گوش رئیس‌جمهور ترامپ زمزمه می‌کنند - پشت درخواست اخیر رئیس جمهور آمریکا برای رهایی وی از محاکمه قرار دارد.

ترامپ گزارش می‌دهد که "شوکه شدن" او از محاکمه نتانیاهو به این دلیل است که این محاکمه با وجود عظمت و شجاعتی که نتانیاهو در جنگ علیه ایران نشان داده، ادامه دارد. دونالد ترامپ همچنین دلیل فرعی دیگری برای لغو محاکمه ذکر می‌کند: نتانیاهو در حال مذاکره با حماس برای آزادی اسرا است.

خلاصه اینکه، از طریق ترامپ، نتانیاهو در حال اخاذی از مردم و حاکمیت سیاسی اسرائیل است: رفع تهدید هسته‌ای ایران - که در عمل رخ نداده است - و آزادی اسرا در ازای لغو محاکمه. این اخاذی، طبق معمول، با تهدید مالی پشتیبانی می‌شود: ترامپ اشاره می‌کند که اگر درخواست او برای لغو محاکمه برآورده نشود، کمک‌های نظامی آمریکا را لغو خواهد کرد.

درخواست رئیس‌جمهور آمریکا ، دخالت آشکار در امور داخلی اسرائیل است، در حالی که حاکمیت و استقلال آن را نادیده می‌گیرد. او با اسرائیل به عنوان یک دولت تحت‌الحمایه رفتار می‌کند که می‌توان قوانین و قضاتش را زیر پا گذاشت. واضح است که اسرائیل باید این سخنا ترام را فوراً رد کند. محاکمه نتانیاهو نباید لغو شود و نباید به او عفو داده شود.

توییت‌های ترامپ که همواره روان‌پریشانه، قلدرمآبانه، مبتلا به خودشیفتگی بدخیم، نادیده گرفتن حقایق و حقیقت، و در سطحی فکری رقت‌انگیز است، امری روزمره ‌می‌باشد.

نتانیاهو به جنگ علیه ایران رفت - با ریسک عظیمی برای جبهه داخلی اسرائیل (منظور شهرها و ساکنان سرزمین‌های اشغالی)، ضربه شدید به اقتصاد و شرط‌بندی روی پیوستن ترامپ - نه تنها برای رفع تهدید ایران علیه اسرائیل که البته این تهدید همچنان باقی است، بلکه برای رفع تهدید محاکمه از خودش و فرار از آن دست به شروع این جنگ زد.

و به عنوان مدرک این حرف، او و دولتش اکنون با اشتیاق از ارتباطی که ترامپ بین جنگ و حق نتانیاهو برای لغو محاکمه‌اش ایجاد کرده، حمایت می‌کنند.

علاوه بر این، ترامپ با خودستایی معمول خود اعلام می‌کند که پس از نجات اسرائیل از تهدید هسته‌ای ایران، حالا نتانیاهو را از محاکمه‌اش نجات خواهد داد. او بدین ترتیب همان همسانی منافع بین نتانیاهو و کلیت اسرائیل را ایجاد می‌کند که خود نتانیاهو به وجود آورده است. نجات اسرائیل از ایران و نجات نتانیاهو از محاکمه از نظر او یکی هستند. و از نظر نتانیاهو هم همین‌طور.

درک منطق پشت آغاز جنگ علیه ایران دشوار بود، آنهم با فرض اینکه برنامه هسته‌ای ایران را نمی‌توان نابود کرد و با توجه به پیش‌بینی‌ها درباره ابعاد تخریب و مرگ در داخل اسرائیل، تا آنکه در توییتی تهاجمی علیه ساختار قضائی اسرائیل، خواستار پایان یافتن محاکمه نتانیاهو شد.

جنگ در غزه به عنوان بهانه‌ای برای جلوگیری از بازگشت به روال عادی در حال کمرنگ شدن بود و نظرسنجی‌ها برای نخست وزیر رژیم صهیونیستی ناامید کننده بود، از این جهت تصمیم گرفته شد قواعد بازی تغییر کند و این دفعه وی بر کمک خارجی یعنی ترامپ برای احیای قدرت و جایگاه خود استفاده کرده است.

صفحه قبل 1 صفحه بعد