x تبلیغات
فارسی زبانان

آیا حماس به آتش بس چراغ سبز نشان داده است؟

 آیا حماس به آتش بس چراغ سبز نشان داده است؟

 

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری سما، رسانه های صهیونیستی اعلام کردند که یک هیات قطری امروز به قاهره رفته تا به هیات حماس که روز گذشته به مصر رفته است، ملحق شود تا جزئیات مربوط به آتش بس غزه و تضمین های لازم مورد رایزنی قرار بگیرد.

از سوی دیگر منابع وابسته به حماس به الشرق الاوسط  سارا هیوز اعلام کردند که حماس در راستای پذیرش آتش بس دو ماهه در غزه که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دو روز قبل از موافقت تل آویو با آن خبر داده بود، حرکت می کنند.

این منابع که خواستند نامشان فاش نشود اعلام کردند که حماس به برخی طرفها اعلام کرده است که واکنش مثبت خود را پنجشنبه شب یا بامداد جمعه اعلام خواهد کرد.

از سوی دیگر خبرنگار کانال ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد: آتش بسی که حماس به دنبال دست یابی با آن با تل آویو است مشابه توافق اسرائیل با لبنان نیست و ارتش امکان ترور و بمباران هنگام آتش بس را ندارد.

این در حالی است که ساعاتی قبل، یک منبع دیپلماتیک مصری اعلام کرد: شمارش معکوس برای آتش بس در غزه آغاز شده است.

پیش از این منابع فلسطینی جزئیاتی از توافق احتمالی میان رژیم صهیونیستی و حماس فاش کردند که شامل آزادی ۱۰ اسیر صهیونیستی و تحویل ۱۸ جسد، در مقابل آزادی شماری از اسرای فلسطینی خواهد بود.

آزادی اسیران و انتقال اجساد در پنج مرحله و طی یک آتش‌بس ۶۰ روزه انجام می‌شود.

منابع صهیونیستی اعلام کردند: بر اساس این طرح از حماس خواسته خواهد شد از برگزاری هرگونه مراسم تصویربرداری‌ شده برای آزادی اسیران مشابه مراسمی که در زمان آزادی اسیران طی آتش‌بس پیشین امسال برگزار شد؛ خودداری کند.

در همین حال، رژیم صهیونیستی نیز در مقابل طی مراحل توافق‌ شده اقدام به آزادی اسرای فلسطینی خواهد کرد.

 

اتکای نتانیاهو به خارجی‌ها برای بقا در قدرت / مداخله ترامپ در امور داخلی اسرائیل

 اتکای نتانیاهو به خارجی‌ها برای بقا در قدرت / مداخله ترامپ در امور داخلی اسرائیل

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، روگل آلپر، کارشناس صهیونیست در واکنش به توییت اخیر ترامپ که با دخالت در امور داخلی رژیم صهیونیستی، به ساختار قضایی این رژیم در رابطه با محاکمه نتانیاهو هشدار داده بود، نوشت:

در پی اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ سارا هیوز ، برای لغو محاکمه نتانیاهو، ناگزیر باید نتیجه گرفت که یکی از دلایل تصمیم به‌اصطلاح "شجاعانه" نخست‌وزیر برای آغاز جنگ علیه ایران - در واقع، یکی از اهداف اصلی پنهان این جنگ - قصد او برای استفاده از جنگ و اتحادش با ترامپ به منظور لغو محاکمه‌اش و فرار از مجازات بوده است. درواقع او از جنگ به عنوان ابزاری در خدمت به منافع شخصی برتر خود استفاده کرده است.

آلپر در ادامه نوشت: این یک نظریه توطئه نیست. این موضوع به صراحت بیان شده است. اظهارات تند توییتری ترامپ در حمله به ساختار قضایی اسرائیل و همچنین اخبار و تفسیرهای افراد آگاه نشان می‌دهد که خوده نتانیاهو - چه به طور مستقیم یا از طریق نمایندگانش که در گوش رئیس‌جمهور ترامپ زمزمه می‌کنند - پشت درخواست اخیر رئیس جمهور آمریکا برای رهایی وی از محاکمه قرار دارد.

ترامپ گزارش می‌دهد که "شوکه شدن" او از محاکمه نتانیاهو به این دلیل است که این محاکمه با وجود عظمت و شجاعتی که نتانیاهو در جنگ علیه ایران نشان داده، ادامه دارد. دونالد ترامپ همچنین دلیل فرعی دیگری برای لغو محاکمه ذکر می‌کند: نتانیاهو در حال مذاکره با حماس برای آزادی اسرا است.

خلاصه اینکه، از طریق ترامپ، نتانیاهو در حال اخاذی از مردم و حاکمیت سیاسی اسرائیل است: رفع تهدید هسته‌ای ایران - که در عمل رخ نداده است - و آزادی اسرا در ازای لغو محاکمه. این اخاذی، طبق معمول، با تهدید مالی پشتیبانی می‌شود: ترامپ اشاره می‌کند که اگر درخواست او برای لغو محاکمه برآورده نشود، کمک‌های نظامی آمریکا را لغو خواهد کرد.

درخواست رئیس‌جمهور آمریکا ، دخالت آشکار در امور داخلی اسرائیل است، در حالی که حاکمیت و استقلال آن را نادیده می‌گیرد. او با اسرائیل به عنوان یک دولت تحت‌الحمایه رفتار می‌کند که می‌توان قوانین و قضاتش را زیر پا گذاشت. واضح است که اسرائیل باید این سخنا ترام را فوراً رد کند. محاکمه نتانیاهو نباید لغو شود و نباید به او عفو داده شود.

توییت‌های ترامپ که همواره روان‌پریشانه، قلدرمآبانه، مبتلا به خودشیفتگی بدخیم، نادیده گرفتن حقایق و حقیقت، و در سطحی فکری رقت‌انگیز است، امری روزمره ‌می‌باشد.

نتانیاهو به جنگ علیه ایران رفت - با ریسک عظیمی برای جبهه داخلی اسرائیل (منظور شهرها و ساکنان سرزمین‌های اشغالی)، ضربه شدید به اقتصاد و شرط‌بندی روی پیوستن ترامپ - نه تنها برای رفع تهدید ایران علیه اسرائیل که البته این تهدید همچنان باقی است، بلکه برای رفع تهدید محاکمه از خودش و فرار از آن دست به شروع این جنگ زد.

و به عنوان مدرک این حرف، او و دولتش اکنون با اشتیاق از ارتباطی که ترامپ بین جنگ و حق نتانیاهو برای لغو محاکمه‌اش ایجاد کرده، حمایت می‌کنند.

علاوه بر این، ترامپ با خودستایی معمول خود اعلام می‌کند که پس از نجات اسرائیل از تهدید هسته‌ای ایران، حالا نتانیاهو را از محاکمه‌اش نجات خواهد داد. او بدین ترتیب همان همسانی منافع بین نتانیاهو و کلیت اسرائیل را ایجاد می‌کند که خود نتانیاهو به وجود آورده است. نجات اسرائیل از ایران و نجات نتانیاهو از محاکمه از نظر او یکی هستند. و از نظر نتانیاهو هم همین‌طور.

درک منطق پشت آغاز جنگ علیه ایران دشوار بود، آنهم با فرض اینکه برنامه هسته‌ای ایران را نمی‌توان نابود کرد و با توجه به پیش‌بینی‌ها درباره ابعاد تخریب و مرگ در داخل اسرائیل، تا آنکه در توییتی تهاجمی علیه ساختار قضائی اسرائیل، خواستار پایان یافتن محاکمه نتانیاهو شد.

جنگ در غزه به عنوان بهانه‌ای برای جلوگیری از بازگشت به روال عادی در حال کمرنگ شدن بود و نظرسنجی‌ها برای نخست وزیر رژیم صهیونیستی ناامید کننده بود، از این جهت تصمیم گرفته شد قواعد بازی تغییر کند و این دفعه وی بر کمک خارجی یعنی ترامپ برای احیای قدرت و جایگاه خود استفاده کرده است.

صفحه قبل 1 صفحه بعد